01-09-09

Autofriedhof

IMG_0762x

Op de heenweg naar Chataeu d'Oex kwamen we vlak langs het Autofriedhof en besloten om daar even te kijken. Het is een oude auto sloperij waarvan de eigenaar 20 jaar geleden besloot om de oldtimers niet meer te verkopen, maar te bewaren. De meeste auto's staan gewoon buiten en zijn 'een' geworden met de natuur. Er staan heel veel auto's van hele oude merken, waarvan al veel zijn verdwenen. Maar nu moet de eigenaar het terrein van de gemeente leeg maken, omdat het moet worden gesaneerd. De eigenaar heeft daarom besloten om de auto's binnenkort te veilen op internet. Binnenkort zijn er kijkdagen. Het Autofriedhof is nu eigenlijk niet open, maar tegen betaling mochten we er wel kijken. Toevallig was er ook een Zwitserse televisie ploeg opnamen aan het maken.

IMG_0760x

http://www.autofriedhof.ch/

 We konden veel mooie foto's maken. Het is een prachtig stukje autogeschiedenis, jammer dat het gaat verdwijnen. Ja kan alle verschillende auto's met de gegevens bekijken op: http://www.oldtimergalerie.ch/e/auction/September09.htm hier kun je ook bieden. Maar de meeste auto's zijn behoorlijk vergaan, vooral de onderkant van de auto's.

Er staan brilkevers, ovalen, ragtops, een Beutler T1 bus, een Tempo Matador panel (geen vw motor), oude porsches, etc. etc. Later zal ik hiervan nog wel meer foto's plaatsen, het zijn echt unieke plaatjes geworden.

IMG_0794x

De commentaren zijn gesloten.